пʼятниця, 25 липня 2008 17:54

В Італії в циган збирають відбитки пальців

Автор: фото: reuters/Max Rossi
  Співробітниця італійської поліції фіксує дані румунської циганки неподалік Риму. В Італії нині проживає більше двох мільйонів ромів
Співробітниця італійської поліції фіксує дані румунської циганки неподалік Риму. В Італії нині проживає більше двох мільйонів ромів

Італійський уряд ухвалив рішення про перепис циганського населення в країні. У циган, які не мають документів, беруть відбитки пальців. Це робиться, аби зменшити рівень злочинності серед ромів і завадити їхньому нелегальному працевлаштуванню.

За минулий рік тільки з Румунії до Італії перебралися 500 тис. циган. Наразі їх в країні понад 2 млн. Поряд із великими містами, такими як Рим і Мілан, можна побачити  багатокілометрові табори.

Це не подобається місцевим жителям. Вони стверджують, що кочівники торгують наркотиками, змушують своїх жінок займатися проституцією та крадуть дітей. За останній місяць поліція зафіксувала десятки конфліктів між місцевими та циганами. В окремих випадках доходило до кровопролиття.

Збирати особисті дані ромів почали в минулу п"ятницю в столиці. Інформацію про мешканців таборів записують працівники Червоного Хреста. Разом із ними працюють поліцейські. Вони охороняють представників Хреста, оскільки більшість із них — жінки.

У базу даних заносять інформацію про вік, стать, сімейний стан, освіту, віросповідання, рівень володіння італійською мовою, судимість. Днями подібні переписи десятків тисяч циган проведуть у Неаполі, Мілані та їх околицях.

Циганські речники вже порівнюють нову ініціативу уряду з переписом євреїв у нацистській Німеччині. Ідею також засудили депутати Європарламенту та румунські урядовці.

Зараз ви читаєте новину «В Італії в циган збирають відбитки пальців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути