пʼятниця, 14 вересня 2012 00:45

Утекти з палаючої фабрики не давали заґратовані вікна

Понад 260 людей живцем згоріли на двох підприємствах у Пакистані. Більше 230 обвуглених до невпізнання тіл витягли зі згорілої швейної фабрики в місті Карачі, решту знайшли на взуттєвій у Лахорі. І там і там пожежа спалахнула у вівторок.

— Люди бігали і кричали. Дехто мчав до вікна і стрибав униз, якщо вдавалося пролізти крізь ґрати. Не один такий розбився, але більшість урятувалися. Якби не ґрати на вікнах, стільки жертв не було б, — розповідає робітник 20-річний Мохаммад Асиф.

Він стрибнув із третього поверху. Відбувся кількома синцями і подряпинами. Каже, люди, які не могли пролізти крізь металеві ґрати, плигали з даху. Серед них 27-річна вагітна, яка дуже забилася об землю.

— Нас було з півсотні у приміщенні, чоловіків і жінок. Усі працювали, коли раптом вогненна куля накотилася зі сходів. Я підхопився з місця. Кинувся до вікна. Але там були ґрати. Схопив інструмент і почав різати пруття, — розповідає Мухаммед Ільяс.

Зараз він у лікарні, поламав ноги.

Дехто не встиг утекти крізь вікно. Їхні обвуглені трупи наступного ранку рятувальники знімали із ґрат. Родичі загиблих у всьому звинувачують власників фабрики.

За кілька годин до того, як спалахнув вогонь на півдні країни у Карачі, загорілася чотириповерхова взуттєва фабрика у східному місті Лахор.

— За якісь 2 хвилини полум'я охопило все приміщення. Ворота були зачинені на замок. Ми опинилися в пастці, — говорить Ліакат Хусейн, 29 років.

Про причину пожеж не повідомляють. Працівники взуттєвої фабрики розповідають, що мали проблеми з генератором. Мовляв, через це й зайнялося.

— У нас часто вимикають електроенергію. Тому на підприємстві стоять генератори.

Мухаммед Шабір, який майже півроку працює тут із двоюрідним братом, розказує, що цей пристрій стоїть у гаражі-прибудові. Там же зберігають хімікати.

Зараз ви читаєте новину «Утекти з палаючої фабрики не давали заґратовані вікна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути