Ексклюзиви
вівторок, 21 серпня 2007 18:36

Ураган завдасть збитків на 20 мільярдів доларів

У ніч на вівторок метеорологи присвоїли урагану "Дін", що утворився в Карибському морі, найвищий п"ятий рівень небезпеки. Ураган "Катріна", що 2005-го зруйнував Новий Орлеан, мав четвертий ступінь.

У вівторок удень "Дін" пройшовся мексиканським узбережжям. Швидкість вітру в епіцентрі сягала 260 км/год. Основний удар готувалися прийняти на курорті Канкун. Проте ураган несподівано змінив напрямок і оминув його. Пішов на сусіднє місто Тулум, де розташоване стародавнє місто індіанців майя Шиан Каан.

Напередодні стихія вже накрила Ямайку, зачепила Гаїті та Домініканську республіку. На Ямайці загинули 12 людей. 135 тис. осіб залишилися без струму. Для захисту від урагану на острові збудували 1000 схованок для місцевих. Однак більшість залишилась у домівках, захищаючи їх від мародерів.

Іноземні туристи ховалися в бетонному конференц-центрі. Звідти гості острова знімали ураган на камери.

— Це був цікавий досвід, справжня пригода. Чекаю вже, коли погода покращиться, — каже британський адвокат Річард Зюскінд.

У понеділок у Мексиканській затоці припинили видобувати нафту. Нафтові компанії вивезли звідти 18 тис. співробітників. Очікується, що загальні збитки від урагану "Дін" сягнуть $20 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Ураган завдасть збитків на 20 мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути