понеділок, 26 січня 2009 17:32

Ураган піднімав бетонні плити

Вихідними Європою пронісся ураган Клаус, найсильніший із 1999 року. Негода прокотилася північчю Іспанії та півднем Франції. Через вітер швидкістю 184 км/год. цілі райони в цих країнах залишилися без електрики. Там готуються оголосити надзвичайний стан. Жертвами Клауса стали 24 особи.

У суботу ураган обвалив дах у спортивному залі школи каталонського містечка Сан-Буа де Лобрегат неподалік Барселони. У приміщенні перебували 20–30 дітей і кілька дорослих. Стеля впала на них. Четверо школярів загинули. Решту діставали з-під завалів за допомогою будівельної техніки.

Неподалік французького міста Бордо двох людей вбило падаюче дерево. Ще один літній чоловік загинув під бетонною плитою, яку вітер підняв у повітря.

Від урагану постраждав і французький Лазурний берег.

— Ще у п"ятницю погода була терпима. В суботу я прокинувся й почув, що вітер виє за вікнами, як вовк, — розповідає британський пенсіонер Сімон Річі, який відпочиває в Ніцці. — Я бачив, як людей мало не підкидає у повітря. Довкола літали сотні листків паперу. Птахів прибивало до стін. На море було страшно дивитися — таке воно було чорне.

Нині ураган поступово вщухає. Швидкість вітру в епіцентрі — 80–95 км/год. Негода  рухається до Італії. Ймовірно вона зачепить Сардинію та Сицилію.

Зараз ви читаєте новину «Ураган піднімав бетонні плити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути