четвер, 21 червня 2007 18:35

У російського журналіста "Спецрозслідування" стріляли в Москві

— Близько дев"ятої вечора я вийшов із дому на зустріч з одним зі своїх колег, — розповідає 37-річний російський журналіст Андрій Калітін. — Коли проходив через двір, з-за невеликої прибудови назустріч вийшов невідомий. Між нами було всього метрів 6–7.

Чоловік раптом зупинився, вихопив із сумки пістолет і націлився в журналіста. Пострілом Калітіна відкинуло назад, він упав і знепритомнів. Коли прийшов до тями, нападника вже не було.

Калітін — спеціальний кореспондент програми "Спецрозслідування" на Першому каналі. Напад учинили поблизу його московського будинку минулого четверга. Андрій зміг дістатися найближчого травмпункту, звідки його направили до лікарні. Медики з"ясували, що куля пройшла наскрізь через ліве плече. Стріляли, ймовірно, із пневматичного пістолета.

Наступного дня Калітін звернувся до міліції. Проте описати нападника не зміг. Його обличчя закривав козирок бейсболки. Журналіст підозрює, що на нього напали через книгу "Мафія в чорному" про кримінальні справи в "алюмінієвому" бізнесі. Над нею він працював останні чотири місяці й готує до презентації в серпні.

Андрій Калітін працював кореспондентом програми "Взгляд" телекомпанії "ВИД", був ведучим "Політбюро". Із 1999 року — автор і ведучий програми "Цілком таємно. Інформація для роздумів" на каналі НТВ. Готував матеріали про російську мафію у США, ситуацію в Чечні й Дагестані.

Зараз ви читаєте новину «У російського журналіста "Спецрозслідування" стріляли в Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути