Ексклюзиви
вівторок, 06 серпня 2019 07:05

У магазині розстріляли 20 відвідувачів

У торговому центрі "Волмарт" в американському місті Ель-Пасо, штат Техас, зчинилася стрілянина. Загинули 20 людей віком від 2 до 83 років. Ще 26 — поранені.

Увечері 3 серпня 21-річний Патрік Крузіус стріляв на ураження з автомата АК-47 по покупцях. Через 21 хв. чоловіка затримали.

Справу розглядатимуть як злочин на ґрунті ненависті. Крузіус співпрацює зі слідством. Йому не дозволили вийти на свободу під заставу.

— Ми збираємося розслідувати це як убивство з обставинами, що обтяжують покарання та як злочин на ґрунті ненависті. За це передбачена смертна кара, — каже 61-річний Грег Ебботт, губернатор штату ­Техас.

Президент США 73-річний Дональд Трамп контролює розслідування злочину та висловлює співчування близьким загиблих.

— Жахлива стрілянина в Ель-Пасо, — пише Дональд Трамп у "Твіттері". — Звіти дуже погані, багато вбитих. Працюємо з державними й місцевими органами влади та правоохоронними органами. Переговорив із губернатором, щоб забезпечити загальну підтримку федерального уряду.

До вбивства Патрік Крузіус поширював расистський маніфест проти мексиканців, які емігрують до США. Висловлювався на підтримку теракту в Новій Зеландії, де розстріляли мусульман у мечеті.

Зараз ви читаєте новину «У магазині розстріляли 20 відвідувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути