понеділок, 07 липня 2008 18:06

У ліванському ресторані їдять під звуки вибухів

У передмісті ліванської столиці Бейрут відкрили ресторан, оформлений у мілітаристському стилі. Клієнти їдять тут під звуки вибухів. Зовні заклад схожий на військовий пост.

Назва ресторану "Банс енд Ганс" перекладається як "Пушки та плюшки". Приміщення оздоблене макетами зброї, вибуховими пристроями та камуфляжем. Біля входу плакат: "Від наших бутербродів можна померти".

У меню можна знайти страви "Калашников", "Драгунов", "В-52" тощо. Пропонують також "Пиріжки з кулями", "Гранату з ракетним двигуном" або "Хліб терориста". У стравах багато м"яса, їх подають великими порціями.

Власники закладу Юсеф Ібрагім та Алі Хаммуд кажуть, що більшість відвідувачів ресторану — підлітки. Їм подобається збиратися тут великими компаніями й обговорювати назви страв у меню.

— Коли я вперше прийшов сюди, то подумав, що це магазин зброї, — розповідає відвідувач 15-річний Хуссейн аль-Хаджі Алі. — Навіть подивившись  у меню, важко зрозуміти, що це ресторан.

Власники Ібрагім та Хаммуд пояснюють, що головною метою було розвеселити людей і відволікти їх від складної економічної ситуації у країні й  війни з Ізраїлем.

— Головне, що люди сміються і відпочивають, — каже Ібрагім.

Зараз ви читаєте новину «У ліванському ресторані їдять під звуки вибухів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути