вівторок, 15 квітня 2008 17:39

У Китаї штрафуватимуть за пластикові пакети

У Китаї з 1 червня штрафуватимуть за користування пластиковими пакетами. Із торгових підприємств та дрібних приватних продавців стягуватимуть майже $1,5 тис. за використання безплатних пластикових пакетиків для упаковки.

Рішення прийняли через екологічне забруднення. Щодня в Китаї використовують до 3 млрд пластикових пакетів. Їх після разового використання викидають на вулицю.

У ході кампанії з захисту навколишнього середовища уряд КНР у лютому цього року закрив завод "Хуачан". Це найбільший у країні виробник пластикових пакетів. Щорічний прибуток підприємства складав майже $305 млрд. Із червня в країні вводять повну заборону на виробництво, продаж і використання пластикових пакетів, товщина яких перевищує 0,025 мм.

У січні цього року австралійський уряд заборонив використання поліетиленових пакетів. Франція розглядає подібне рішення із 2006 року. До 2010-го закон про заборону використання поліетиленових та пластикових упаковок планує прийняти італійський уряд.

У кінці 1990-х у Тихому океані виявили величезний плавучий сміттєвий острів. Купа сміття, яку вчені назвали "супом із пластику", тримається на невеликій глибині завдяки підводним течіям. Відходи можна побачити навіть із корабля — в основному це вироби з пластику. Спеціалісти-океанологи стверджують, що площа плаваючого непотребу вдвічі перевищує континентальну площу США.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї штрафуватимуть за пластикові пакети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути