вівторок, 07 серпня 2012 00:45

У храмі застрелили шістьох людей

У неділю вранці в американському місті Оук Крік, штат Вісконсин, під час служби у сикхському храмі розстріляли шістьох вірян, ще трьох поранили.

— На кухню, де ми готували їжу, близько 10.30 увірвався білошкірий чоловік. На вигляд років 40. Коли почули постріли, жінки з дітьми кинулися зачинятися в туалетах, — згадує одна з вірянок.

Далі незнайомець зайшов у храм і розстріляв чотирьох вірян. Люди одразу почали діставати мобілки і телефонувати в поліцію. Чоловік вибіг на вулицю, де вбив ще двох людей. За кілька хвилин будівлю церкви оточила поліція. Нападника застрелили. Поки що не повідомляють ні його імені, ні національності.

Очевидці розповідають, у храмі було кілька людей з пістолетами. Поліція говорить: злочинець був один.

— Розцінюємо трагедію як акт внутрішнього тероризму, — каже начальник поліції Оук Крік Джон Едвардс.

— У місті кажуть, що сикхам помстилися за теракт 11 вересня 2001-го. У нас мало хто відрізняє сикхів від мусульман. Представники обох груп носять бороди й тюрбани на головах, — говорить жителька міста Джейн.

Сикхізм — монотеїстична віра, що виникла в Південній Азії понад 500 років тому. Прихильники вірять у Єдиного Бога. Переконані, що по смерті душа людини розчиняється у природі й повертається до Творця. Вірянки не стрижуть волосся, чоловіки носять бороду і тюрбан. У світі налічують близько 30 млн сикхів, у США їх майже 500 тис. Храм у місті Оук Крік, віряни звели у жовтні 1997-го. Відвідують його 350-400 людей.

Два тижні тому в американському місті Аврора, штат Колорадо, на прем'єрі фільму про Бетмена невідомий розстріляв 12 людей і поранив 58.

Зараз ви читаєте новину «У храмі застрелили шістьох людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути