Ексклюзиви
пʼятниця, 24 вересня 2010 08:12

Туфлі зі щура коштують 50 тисяч доларів
5

Модель спотикається та підвертає ногу під час дефіле на Паризькому тижні моди. Висота її підборів 14 сантиметрів. Показ дівчина завершила босоніж
Фото: фото: REUTERS/Suzanne Plunkett
Черевики на 20-сантиметровій платформі презентували на Лондонському тижні моди
Колекцію весна–літо-2011 на Лондонському тижні моди представив французький стиліст Чарлі Ле Мінду. Моделі ходили по подіуму голі або у білизні. На голову одягали капелюхи, пошиті зі щурячих шкурок
Сумочки зі страусиної шкіри продаватимуть за 20 тисяч доларів
Пару туфель шиють зі шкурок чотирьох великих пацюків. Шкіру вичиняють, стрижуть, фарбують та лакують

17 вересня у Лондоні, Мадриді, Парижі та Мілані стартували Тижні моди. На них колекції "Весна–літо-2011" представили півсотні дизайнерів.

— У новому сезоні переважатимуть яскраві речі, — каже французький стиліст 24-річний Чарлі Ле Мінду, який бере участь у Лондонському і Паризькому тижнях моди. — Якщо хтось хоче заощадити і скупитися на розпродажу після літа, раджу обирати одяг червоного і рожевого кольорів. У моду повернуться яскраво розмальовані, обшиті паєтками і стразами маєчки. У такий спосіб дизайнери хочуть розважити людей, яких пригнічує криза.

Моделі Чарлі виходять на подіум оголені. У декого тіло обмотане клейонкою або скотчем. Манекенниці дефілюють у самих туфлях на високій платформі та капелюхах.

— Роздягнув дівчат, аби глядачі не відволікалися на інші деталі їхнього одягу, — пояснює француз.

Капелюхи дизайнер виготовив у формі Ейфелевої, Пізанської веж та літаючої тарілки.

— Торік презентував колекцію головних уборів, пошитих із тушок пацюків. Краще творити з тварин прекрасне, аніж віддавати їх на поталу зміям. Минулого року мою колекцію критикували, але вже цього літа на ній заробив два мільйони доларів. За деякі капелюхи мільярдери торгувалися на аукціонах. Серед моїх клієнтів — американські співачки Мадонна та епатажна Леді Ґаґа. Цьогоріч зі щурячих шкурок пошив кілька пар туфель. Проситиму за них щонайменше 50 тисяч доларів. На одну пару йде шість середніх пацюків або чотири великих. Шкурки вичиняю та фарбую сам. Хтось шиє зі страусів і крокодилів, а я з пацюків.

Одна з моделей спотикається посеред подіуму. Правий черевик перекошується. Манекенниця роззувається і завершує показ боса.

— На піку моди платформи. Що вищі, то гламурніші. У моїй колекції найвищі босоніжки на 20-сантиметровій платформі. Такі на щодень не взуєш. Наступного літа модними будуть парочки, у яких дівчина на півголови вища за хлопця. При цьому видаватиметься беззахисною. Найдорожче коштуватимуть босоніжки, в яких платформи витесані з дерева. Жінка у такому взутті буде схожа на принцесу-воїна.

— Чорні речі ховайте подалі, — радить президент Іспанської асоціації модельєрів Модесто Ломба, 46 років. Він представив колекцію сарафанів і купальників на наступне літо. — Темні кольори старять людину. Новій колекції притаманні футуризм та гра з кольорами. Повернуться добре забуті об"ємні плечі у стилі 1980-х, квітчасті сарафани, які носили влітку 2007-го, екзотичні мотиви індійської культури.

Італійський дім моди "Ґуччі" представив сукні, обшиті перлинами.

— Серед тканин віддали перевагу мереживу, бавовні, джерсі й тюлю, — розповідає креативний директор "Ґуччі"" 32-річна Фріда Ґіаніні. — Шиємо двоколірні плаття у ретро-стилі, оздоблені вишивкою ручної роботи. В одній парі туфель поєднуємо три-чотири кольори. Це данина кризі, адже взуття у кількох тонах має куди більше варіантів використання.


Зараз ви читаєте новину «Туфлі зі щура коштують 50 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути