пʼятниця, 23 травня 2008 19:11

Тоні Блера ледь не збили в небі над Ізраїлем

Автор: фото: REUTERS/Nayef Hashlamoun
  Колишній британський прем’єр Тоні Блер під час виставки палестинських товарів у місті Віфлеємі. За кілька  годин до цього ізраїльські винищувачі мало не збили його літак
Колишній британський прем’єр Тоні Блер під час виставки палестинських товарів у місті Віфлеємі. За кілька годин до цього ізраїльські винищувачі мало не збили його літак

Колишній прем"єр-міністр Великої Британії Тоні Блер, 55 років, у четвер летів із Єгипту до Ізраїлю. Повертався зі Всесвітнього економічного форуму, в якому брали участь лідери 12 країн.

Над Ізраїлем наземні служби не могли ідентифікувати літак Блера. На борту відмовили прибори зв"язку, тому екіпаж не відповідав на запити авіадиспетчерів. Тоді з військової бази в небо піднялися два винищувачі ВВС. Один із них пролетів над літаком — для пілотів це знак попередження. Тоді командир вийшов на зв"язок по радіо і літак пропустили на повітряний простір країни.

Під час польоту Блер не знав, що його готувалися збити. Дізнався про це з преси. Ізраїль має  суворі стандарти оборони. Військові літаки часто злітають за фальшивими сигналами тривоги.

В Ізраїлі Блер зустрівся з урядовцями. Він виконує місію посланця "близькосхідного квартету", учасниками якого є США, ООН, ЄС та Росія. Об"єднання створили для урегулювання арабо-ізраїльського конфлікту.

Тоні Блер був прем"єром Великої Британії з 1997 по 2007 рік. Він планує написати книгу мемуарів. Нині веде переговори з американськими видавництвами. Нещодавно відверті спогади опублікувала його дружина 53-річна Чері Блер. Отримає за них майже $3 млн.

Зараз ви читаєте новину «Тоні Блера ледь не збили в небі над Ізраїлем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути