Ексклюзиви
пʼятниця, 25 квітня 2008 18:56

Тіло отця Піо показують через 40 років після смерті

Автор: фото: reuters/alessandro bianchi
  Щоб обличчя святого легше було впізнати, йому зробили воскову маску
Щоб обличчя святого легше було впізнати, йому зробили воскову маску

В італійському місті Сан-Джованні-Ротондо можна поклонитися мощам одного з найбільш шанованих католицьких святих отця Піо.

Тіло лежить у скляному гробу. Отець Піо помер 1968-го у віці 81 року. За даними соціологічних досліджень, італійці моляться йому частіше, ніж Діві Марії та Ісусові Христу.

Тіло капуцинського монаха о тця Піо, в миру Франческо Форджоне, ексгумували на початку березня цього року. Присутні при цьому медики та священики заявляють: тіло добре збереглося. Щоб обличчя святого було легше впізнати, зробили воскову маску.

Католицький святий прославився завдяки чудотворним здібностям. Люди казали, що він зцілював сотні віруючих, міг бути в кількох місцях одночасно. За кілька років до смерті в Піо з"явилися на тілі стигмати — Христові рани. На руках, ногах та грудях священика були глибокі рани, які не заживали.

Багато хто звинувачував Піо в шахрайстві. Казали, що рани з"являються від карболової кислоти, яку можна придбати в аптеці. Однак Ватикан офіційно визнав стигмати справжніми. 2002 року Папа Іван Павло ІІ  канонізував отця Піо.

Тіло святого перебуватиме в каплиці церкви Санта-Марія дель Граціє до вересня цього року. За перший день мощам прийшли вклонитися майже 15 тис. вірян. Люди приїздять з усіх куточків Європи. Дехто запевняє, що отець Піо може зцілювати навіть після смерті.

Зараз ви читаєте новину «Тіло отця Піо показують через 40 років після смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути