четвер, 28 грудня 2006 17:40

Тіло Басаєва досі не опізнали

Несподіванкою для всього світу, а особливо для жителів Туркменістану, стала смерть 66-річного президента Сапармурата Ніязова. 21 грудня в нього зупинилося серце. Кардіолог Туркменбаші, німецький хірург Ганс Майснер, дізнався про це від російського журналіста. Кілька тижнів тому він обстежував Ніязова і був упевнений, що пацієнт здоровий.


На одинадцять днів раніше пішов із життя ще один диктатор — екс-президент Чилі Авґусто Піночет. 1973 року після державного перевороту він захопив владу в країні, коли йому довірили командувати армією. Серце Піночета зупинилося через два тижні після його 91-го дня народження.


23 листопада в лондонській лікарні від отруєння радіоактивним полонієм помер колишній агент російської розвідки Олександр Литвиненко. Убивць досі не знайшли. Перед смертю Литвиненко заявив, що його прибрали за наказом Кремля.


7 листопада в під"їзді власного будинку застрелили 48-річну журналістку Анну Політковську. Колеги переконані, що вона загинула через свою професійну діяльність. Політковська була непримиренним критиком політичного режиму в Росії загалом та президента Володимира Путіна зокрема. Убивство досі не розкрили.


Лідер чеченських бойовиків Шаміль Басаєв загинув 10 липня. Він їхав за вантажівкою з вибухівкою, яка раптом злетіла в повітря.

Тіло Басаєва досі не ідентифікували. Російська влада заявляє, що лідера бойовиків убили внаслідок спланованої операції. Чеченці кажуть про нещасний випадок.


У червні американські військові вбили одного з лідерів терористичної організації Аль-Каїда Абу Мусаба аль-Заркаві. На будинок, де він зустрічався з колегами, скинули дві 230-кілограмові бомби.


Майже рік, з 4 січня, перебуває в комі колишній прем"єр-міністр Ізраїлю Аріель Шарон, 78 років. Хоча він і залишається живим, та у квітні лікарі визнали його недієздатним.


Під питанням здоров"я президента Куби Фіделя Кастро. У липні йому зробили операцію на кишково-шлунковому тракті. Американська розвідка доводить, що диктатор хворий на рак. Кубинська влада це спростовує. Попри обіцянки, Кастро не з"явився на святкування річниці революції та власного 80-річчя.


У вівторок апеляційний суд Іраку постановив, що протягом наступного місяця стратять колишнього президента Саддама Хусейна. Його визнали винним у злочинах проти людства.

Зараз ви читаєте новину «Тіло Басаєва досі не опізнали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути