Ексклюзиви
понеділок, 23 червня 2008 19:03

Тайфун на Філіппінах убив 224 людини

Автор: фото: REUTERS/Joseph Agcaoili
  Родичі очікують новини про пором із 700 пасажирами, який перекинувся біля острова Сібуян
Родичі очікують новини про пором із 700 пасажирами, який перекинувся біля острова Сібуян

Тайфун "Феншень", що налетів на центральну частину Філіппінського архіпелагу 19 червня, забрав життя 224 людей. Ще 374 — зникли безвісти. При цьому не врахували близько 700 пасажирів порому "Принцеса зірок", який перекинувся в суботу неподалік від острова Сібуян.

Стихійне лихо почалося вранці. Негода не вщухала понад чотири години. На постраждалій території обірвані лінії електропередач, затоплені дороги. Нині в країні вирують сильні вітри і зливи. Це викликало зсуви ґрунту й повені.

Від стихії найбільше постраждала центральна провінція Ілойло. Її жителі, розповідають, що живуть наче посеред океану. Вони вимушені пересуватися вулицями на човнах. Потерпає також столиця Маніла. Із центральних регіонів уже евакуювали 612 тис. людей.

Рятувальники досі розшукують пасажирів "Принцеси зірок". Однак вважають, що шансів знайти когось живим фактично немає. З моря витягли близько десятка тіл загиблих у рятувальних жилетах. Майже 30 пасажирів змогли врятуватися й самостійно допливли до берега. Жителі сіл, розташованих поблизу місця аварії, знаходять на березі речі загиблих, серед них багато дитячого взуття.

У вересні 2006 року Філіппінами пройшов тайфун "Міленьйо". Від стихії загинуло більше 70 людей. Наприкінці листопада 2004-го країна пережила кілька циклонів. Тоді загинуло близько 2 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Тайфун на Філіппінах убив 224 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути