четвер, 03 вересня 2009 20:16

Священик виграв 148 мільйонів євро і зник

Італійський священик 37-річний Клаудіо із селища Баньоне в регіоні Тосканія зник наступного дня після того, як оголосили переможця лотереї "Супереналотто". Припускають, він купив за 2 євро лотерейний білет і зірвав найбільший у Європі джек-пот — 147,8 млн євро.

— Я вже отримав сотні листів від одиноких матерів, адвокатів. Телефон не змовкає, але всі вони помиляються — то не я виграв, — запевняє Ванні Сімонетті. Він бармен у барі "Біффі", де продавали лотерейні білети. — Спершу підозрювали, що то Уго, розлучений муляр. А тепер-от панотець Клаудіо зник.

Марк Паунітос, 40 років, живе по сусідству зі священиком:

— Увечері по телевізору сказали, що Клаудіо виграв. У Баньоне 2 тисячі людей, із них лише троє мають таке ім"я. Уранці пішов його вітати. Він сказав, що журналісти все набрехали, адже духовним особам грати в азартні ігри заборонено. А в суботу не прийшов на заутреню. Наче випарувався. На подвір"ї все позачиняв. Дім стоїть пусткою.

Клаудіо народився в Албанії. 1991-го нелегально дістався поромом до Італії.

— Я сумніваюся, що то панотець виграв, — каже 34-річний Павло Вишковський, директор столичного Католицького центру. Він два роки навчався на священика в Римі. — Хоча як громадянин Італії, обиватель, він може бавитися в лотерею. Це ж не казино, не карти. Певен, що якби й виграв, то віддав би гроші на доброчинність.

Нам вистачило б цих грошей на 70 років

Організатори лотереї кажуть, що переможець уже поклав виграш на свій банківський рахунок. Імені його не розголошують із міркувань безпеки. Подейкують, священика шукає італійська мафія. Хоче, аби той поділився виграшем.

На мільйони також розраховують жителі Баньоне.

— Нам вистачило б цих грошей на 70 років, — говорить мер Джанфранко Леццероні. — У селищі стільки невирішених проблем! Сподіваємося на щедрість переможця.

Розіграші "Супереналотто" відбуваються тричі на тиждень. Із січня цього року ніхто не отримував джек-пот, тому його сума зростала. Довкола лотереї виник ажіотаж — по білети приїжджали навіть із Німеччини та Франції. Шанси виграти 22 серпня становили 1 до 622 млн.

Зараз ви читаєте новину «Священик виграв 148 мільйонів євро і зник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути