вівторок, 05 вересня 2017 00:35

Студентка отримала мільйон замість 110 доларів

Студентка з Південно-Африканської Республіки Сібонгіль Мані помилково отримала $1,1 млн щомісячної стипендії замість $110.

27-річна дівчина оформила допомогу, щоб вчитися на економіста в місті Умтата. Щомісяця отримує стипендію. Її вистачає на їжу і книжки. У червні їй помилково переказали у тисячу разів більше.

Сібонгіль зробила зачіску в найдорожчому салоні міста, купила "Айфон" останньої моделі, дизай­нерський одяг і сумки. Замовила кілька ящиків дорогого віскі в гуртожиток. Придбала подругам сукні і взуття. Найняли автомобіль із водієм, щоб їздити на вечірки у сусідні міста.

У фонді допомоги студентам почали розслідування, коли хтось із викладачів побачив чек Сібонгіль із супермаркету. Там зазначалося, що залишок на рахунку становить понад $1 млн.

— Ми з'ясували, що вона влаштовує розкішні вечірки для своїх друзів, — каже Самкело Мкхеї, виконавчий директор фонду. — Купувала розкішні подарунки, найкращі місця на концертах і вечірках. В одному з готелів замовила номер люкс. У рахунку 34 пляшки французького шампанського. ­Аудитори підтвердили, що з її рахунками щось не те. Проблема в тому, що нестачу в фонді закрити нічим. Через її дурість без допомоги залишаться сотні тих, хто справді цього потребує.

Розслідування тривало 73 дні. За цей час дівчина встигла витратити майже $65 тис.

— Ми думали, вона виграла в лотерею, — каже один зі студентів, — Торік це була дів­чина, якій ледве вистачало на їжу. А цього року в неї був годинник, який коштує, як моя піврічна зарплатня. Зверхньо не поводилася. Замовляла доставку їжі з ресторану на весь блок.

Мані не повертатиме витраченого. Фонд хоче подати на неї до суду зі звинуваченням у крадіжці.

— Мене називають злодійкою, — говорить дівчина. — Але я ні в кого нічого не крала. Мені ці гроші переказали самі. Як і у всьому, тут є і правда, і брехня. Хто хоче, той розбереться.

Зараз ви читаєте новину «Студентка отримала мільйон замість 110 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути