вівторок, 12 червня 2007 17:52

Старих повій поселили у притулку

Автор: фото: REUTERS/Daniel Aguilar
  Колишня проститутка з міста Мехіко Марія Рамірес плаче, згадуючи своє життя. Вона вже не може працювати і мешкає у притулку для повій. Діти зневажають матір, однак їсти їй приносять
Колишня проститутка з міста Мехіко Марія Рамірес плаче, згадуючи своє життя. Вона вже не може працювати і мешкає у притулку для повій. Діти зневажають матір, однак їсти їй приносять

Жителька столиці Мексики міста Мехіко Марія Луїза Торрес проституцією заробляє на життя із середини 1960-х. Зараз їй уже 70. Однак роботи вона не покидає. Вдягає плетений жакет, стару сукню в квіти та виходить на вулицю в пошуках клієнтів.

З кожного бере по $5. За день обслуговує до десяти чоловіків. Однак майже весь заробіток йде на оплату маленької квартири. Таких проституток у Мехіко живе кілька тисяч.

Навесні мер мексиканської столиці Андрес Мануель Лопес Обрадор вирішив облаштувати їм притулок. Літні повії зможуть жити там безкоштовно, вони також отримуватимуть їжу та необхідні ліки.

Бідні жителі Мехіко підтримують Обрадора. Він виділяє кошти на благодійність, будує дешеве житло, відкриває школи та притулки. Нещодавно мера звинуватили в корупції і майже всі його проекти згорнули. Серед них був і притулок. Тоді на демонстрації до центру міста вийшли декілька сотень тисяч жителів. Мітингувати на площу ходила і Торрес разом із колегою Марією Рамірес. Вона вже не може працювати. Живе з того, що приносять діти. З матір"ю вони не родичаються, однак померти з голоду не дають.

Після мітингів Обрадор залишився на своїй посаді. Проститутки ж повернулися у притулок. Вони сподіваються, що більше перебоїв в його роботі не буде.

До закладу беруть жінок від 60 до 85 років. Деякі з них, як Торрес, продовжують займатися своїм ремеслом. Вони кажуть, що молоді повії, звісно, більше заробляють. Водночас на брак клієнтів не скаржаться.

— Антична ваза цінніша за нову, — сміється Торрес.

Додає, що багато чоловіків платять, аби їх просто послухали. Водночас Марія мріє покинути свою роботу і зайнятися своїм давнім хобі — в"язанням.

Зараз ви читаєте новину «Старих повій поселили у притулку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути