Ексклюзиви
неділя, 29 липня 2007 17:32

США заплатили за війну 400 мільярдів доларів

Автор: фото: REUTERS/Larry Downing
  Президент США Джордж Буш прогулюється біля Білого дому після пробіжки з двома солдатами Нілом Данканом (ліворуч) та Максом Рамзі. Вони стали інвалідами в Афганістані та Іраку
Президент США Джордж Буш прогулюється біля Білого дому після пробіжки з двома солдатами Нілом Данканом (ліворуч) та Максом Рамзі. Вони стали інвалідами в Афганістані та Іраку

У коридорах сенату США 16 липня поставили ліжка. Того дня політиків очікувала безсонна ніч — обговорювали терміни виводу американських військ із Іраку.

Дискусії тривали й уночі. Помічники законодавців із Демократичної партії роздавали своїм колегам-республіканцям пакети із зубними щітками, пастою, дезодорантами і запискою: "Запаси для вашої безсонної ночі. Допоможіть нам покласти край війні".

Однак жодні аргументи не допомогли — американські війська залишаються в Іраку на невизначений термін. Республіканська партія США, до якої належить чинний президент Джордж Буш, 61 рік, укотре не дозволила прийняти закон про терміни виводу військ із Іраку.

За чотири роки війни загинуло 3642 американських солдати, 26 558 дістали поранення. Бойові дії коштували США вже понад $400 млрд.

Тим часом нещодавно американський уряд прийняв нову програму реабілітації ветеранів усіх війн, які зараз веде США. Вона передбачає створення єдиного сайту медичної допомоги для ветеранів і нових курсів психологічної підтримки.

Минулої середи президент Джордж Буш, провів свою ранкову пробіжку разом із двома солдатами-інвалідами. Ніл Данкан втратив обидві ноги в Афганістані в грудні 2005 року. Макс Рамзі залишився без нижньої кінцівки в Іраку в березні 2006 року.

— Я ціную те, що ви, хлопці, зараз тут зі мною, — сказав Буш солдатам, коли вони закінчили спортивні вправи.

Зараз ви читаєте новину «США заплатили за війну 400 мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути