Ексклюзиви
четвер, 04 грудня 2008 18:18

США не відмовилися від касетних бомб

У норвезькій столиці Осло проходить міжнародна конференція. Її мета — заборонити виготовлення, транспортування та використання касетних бомб. Від цього виду зброї гине найбільше мирних жителів у гарячих точках.

На конференцію приїхали представники 125 країн. Більшість із них поставили підпис під Конвенцією, згідно з якою держава відмовляється від використання касетних бомб. Серед перших свою згоду задекларували посли від Афганістану. А от США, Росія, Китай, Індія, Пакистан та Ізраїль від бомб не відмовилися.

Американські війська активно використовують касетні боєзаряди в Іраку та Афганістані.

— Повна заборона касетних бомб призведе до погіршення ситуації у сфері безпеки у всьому світі, а також поставить під загрозу співробітництво американських військових із країнами, які підписали договір, — ідеться в заяві адміністрації президента США Джорджа Буша з приводу відмови підписувати Конвенцію.

Російські військові також підкреслили, що заборону не підтримають.

— Ми не екстремісти, не намагаємося ліквідувати цілий ряд озброєння. Ми за те, щоб воно еволюційно розвивалося, — заявив генерал-лейтенант Євген Бужинський.

Під час війни в Південній Осетії між Росією та Грузією обидві сторони використовували касетні заряди. Від них загинули 250 людей.

Зараз ви читаєте новину «США не відмовилися від касетних бомб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути