четвер, 26 липня 2007 19:09

Спадкоємці Ваґнера сперечаються за керівництво його фестивалем

Автор: фото: REUTERS/Michael Dalder
  Вольфґанґ Ваґнер із другою дружиною Ґудрун (ліворуч) і дочкою Катаріною прибули на відкриття фестивалю Ваґнера в німецькому містечку Байроут
Вольфґанґ Ваґнер із другою дружиною Ґудрун (ліворуч) і дочкою Катаріною прибули на відкриття фестивалю Ваґнера в німецькому містечку Байроут

Щороку в баварському містечку Байроут проходить фестиваль Ріхарда Ваґнера. На ньому виконують твори лише цього композитора. До речі, якого дуже любив Адольф Гітлер.

Фестиваль започаткував сам Ваґнер 1876 року. Відтоді ним опікуються нащадки композитора. 87-річний Вольфґанґ Ваґнер є його директором уже понад півстоліття. Він — онук Ріхарда Ваґнера і правнук Ференца Ліста, угорського композитора й піаніста. Ріхард Ваґнер був одружений із Лістовою донькою.

— У нього біле як сніг волосся. І воно таке довге — зараз жоден чоловік у його віці не носить таку зачіску, — говорить місцевий письменник Маркус Войльнер. — Він дуже нагадує самого Ріхарда Ваґнера.

Зараз критики говорять, що Вольфґанґові вже час передавати керівництво фестивалем своїм наступникам. Мовляв, здоров"я вже не те. Через артрит онукові композитора важко ходити. Сам він нагадує, що має право очолювати фестиваль довічно. Однак зазначив, що хоче бачити своєю наступницею доньку від другого шлюбу, 29-річну Катаріну.

Ця висока статна білявка раніше працювала моделлю. За це її називають "Міс Байроут" або "Барбі з Байроут". У неї невеликий досвід влаштування таких крупних музичних подій. Тому рада Байроута воліє, щоб Вольфґанґа замінила його старша донька, 62-річна Єва Ваґнер-Паск"єр.

Фестиваль Ріхарда Ваґнера відкрився 25 липня і триватиме до кінця серпня. Протягом цього часу дадуть більш як тридцять вистав. Потрапити на будь-яку з них — щастя для меломана. Квитки недорогі — від 13 євро. Однак, щоб придбати їх, доводиться чекати інколи п"ять–сім років. Щороку заявки дають близько 500 тис. людей. А квитків — удесятеро менше.

Зараз ви читаєте новину «Спадкоємці Ваґнера сперечаються за керівництво його фестивалем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути