Компанія "Аль Нассма" з Об"єднаних Арабських Еміратів готує до випуску на європейські й американські ринки шоколад на основі верблюжого молока. Вишукані солодощі подають в окремих готелях класу "люкс" та у приватних літаках.
"Аль Нассму" створили торік у жовтні. Компанія має власну верблюжу ферму. На ній утримують близько 3 тис. тварин. Звідти беруть найкраще молоко для шоколаду. Продукт виготовляють в обмеженій кількості, часто на замовлення. За кілька місяців продаватимуть у фірмових магазинах. Щороку планують виготовляти 100 т шоколаду.
— Верблюже молоко має у п"ять разів більше вітаміну С, ніж коров"яче, менше жиру, лактози й більше інсуліну — найкращий варіант для хворих на діабет, — каже керівник компанії Мартін Ван Алмсік.
Компанія також веде переговори щодо відкриття свого магазину в Японії. Кажуть, там є фанати такого шоколаду — кілька десятків японських туристів спробували солодощі у Дубаї.
За кілька місяців продукт продаватимуть й у світовій мережі Інтернет. Ціну не повідомляють.
Серед багатьох арабських племен верблюже молоко вважають лікувальним. У косметиці продукт славиться омолоджувальними якостями — кажуть, розгладжує зморшки.
Коментарі