середа, 22 липня 2009 18:01

Шоколад із верблюжого молока продають у готелях

Компанія "Аль Нассма" з Об"єднаних Арабських Еміратів готує до випуску на європейські й американські ринки шоколад на основі верблюжого молока. Вишукані солодощі подають в окремих готелях класу "люкс" та у приватних літаках.

"Аль Нассму" створили торік у жовтні. Компанія має власну верблюжу ферму. На ній утримують близько 3 тис. тварин. Звідти беруть найкраще молоко для шоколаду. Продукт виготовляють в обмеженій кількості, часто на замовлення. За кілька місяців продаватимуть у фірмових магазинах. Щороку планують виготовляти 100 т шоколаду.

— Верблюже молоко має у п"ять разів більше вітаміну С, ніж коров"яче, менше жиру, лактози й більше інсуліну — найкращий варіант для хворих на діабет, — каже керівник компанії Мартін Ван Алмсік.

Компанія також веде переговори щодо відкриття свого магазину в Японії. Кажуть, там є фанати такого шоколаду — кілька десятків японських туристів спробували солодощі у Дубаї.

За кілька місяців продукт продаватимуть й у світовій мережі Інтернет. Ціну не повідомляють.

Серед багатьох арабських племен верблюже молоко вважають лікувальним. У косметиці продукт славиться омолоджувальними якостями — кажуть, розгладжує зморшки.

Зараз ви читаєте новину «Шоколад із верблюжого молока продають у готелях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути