понеділок, 29 вересня 2008 17:17

Слово "путінг" визнали необразливим

"Путінгом по-владимирськи" назвав російський телеканал "ТВ-6" мітинг на підтримку колишнього президента Російської Федерації Володимира Путіна в місті Владимирі під час минулорічних парламентських виборів. Депутату Держдуми від партії "Єдина Росія" Михайлу Бабічу вислів видався образливим. Він подав на телеканал у суд. Редакторів звинуватили в публічній образі президента.

До судової експертизи слова "путінг" залучили лінгвістів із кількох державних університетів. Однак в етимології слова образи не виявили. Справу закрили.

Нещодавно Бабіча призначили на відповідальну посаду в "Єдиній Росії". Тепер він головує в комісії, яка займається зверненнями громадян до керівника партії Володимира Путіна.

У грудні минулого року прокуратура міста Саратова намагалася закрити газету "Саратівський репортер". На її сторінках надрукували карикатуру: тоді ще президент Володимир Путін у формі штандартенфюрера СС (війська спецпризначення у фашистській Німеччині. — "ГПУ"). Тоді журналісти пояснили, що вони зобразили голову держави не в образі фашиста, а як радянського розвідника Штірліца. Звинувачення із газети зрештою зняли.

Зараз ви читаєте новину «Слово "путінг" визнали необразливим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути