пʼятниця, 30 липня 2010 04:01

Школяр обміняв мобільний телефон на "порше"

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  17-річний Стівен Ортіс стоїть біля автомобіля ”порше”, який виміняв через сайт ”Крейґсліст”. Каже, що не возить у ньому дівчат, бо поки жодна не подобається
17-річний Стівен Ортіс стоїть біля автомобіля ”порше”, який виміняв через сайт ”Крейґсліст”. Каже, що не возить у ньому дівчат, бо поки жодна не подобається

— Друзі мене часто запитують, чи можу обміняти їхній телефон на автомобіль. Хвилину думаю і відповідаю: "Не так це просто!" — говорить американець 17-річний Стівен Ортіс.

Два роки тому він зареєструвався на інтернет-сайті безкоштовних оголошень "Крейґсліст". Хотів поміняти старий телефон. Купив його в друга за $31.

Мобільник обміняв на плеєр "Айпод". Плеєр — на гірський велосипед. Останній — на ноутбук "Макбук". А той — на старий легковик "Тойоту Короллу" першого покоління. Через те, що був надто юним і не міг отримати автівку, обміняв її на електромобіль для гри в гольф. За цю машину Стівену запропонували старий колекційний "Форд Бронко" 1975 року випуску. А вже "форд" Ортіс виміняв на 10-річний "порше" вартістю $9 тис. Тепер приїжджає щодня у школу на сріблястій спортивній автівці. Вчиться в середній школі міста Пасадена, штат Каліфорнія.

— Це, звичайно, гарно. Я єдиний, хто приїжджає на такій розкішній машині. Але вона надто дорога. Заміна мастила коштує більш як 100 доларів, а техогляд — тисячу. Спробую виміняти на щось бюджетніше, — каже Стівен.

Батько хлопця Естебан Ортіс за фахом бухгалтер. Він сподівається, що наступного року син вступить до коледжу. Зі слів Естебана, він із дружиною радяться з сином, перш ніж купити щось у дім.

— Бо Стівен знає справжню ціну речам. Йому пропонували завжди кілька варіантів обміну. Він постійно вираховував найвигідніший, часом — на кілька кроків уперед, — говорить батько.

У місті Белкарр, Канада, живе 26-річний Кайл МакДональд, який зумів у кілька етапів обміняти звичайну червону канцелярську скріпку на двоповерховий будинок. 2005 року Кайл розмістив в Інтернеті оголошення про обмін скріпки. Йому запропонували дерев"яну ручку. Після 14 вдалих обмінів канадець в"їхав за рік у власний дім з трьома спальнями, ціна якого на ринку нерухомості — $80 тис.

Зараз ви читаєте новину «Школяр обміняв мобільний телефон на "порше"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути