вівторок, 11 грудня 2007 17:25

Шкіряний пасок урятував 11 шахтарів

Цієї неділі у місті Ченде, що в провінції Хебей на півночі Китаю, визволили 11 шахтарів, які шість днів провели під завалами нелегальної шахти з видобутку золота й металу. Робітники розповіли, що весь час пили брудну воду, їли шкірки від апельсинів та газетний папір.

— Але згодом відчуття голоду стало настільки сильним, що ми не могли більше терпіти,  — розповідає 33-річний Ву Пенюн. — На щастя, на мені був шкіряний пасок. Ми його намагалися зварити, але так і не змогли його пом"якшити. Тому просто розділили на 11 рівних частин, які потім з"їли.

Чоловіків знайшли на шостий день, коли вони вже втратили останню надію вижити.

Аварія сталася минулого понеділка. Власник шахти не повідомив про неї, оскільки копальня була нелегальною. Його могли оштрафувати, або взагалі позбавити цього джерела прибутку.

Завали розбирали інші шахтарі. Через це колег вдалося визволити на шостий день.

Власники китайських шахт часто не поспішають повідомляти владі про завали. Так минулого тижня на півночі Китаю загинуло 105 гірників через те, що оператор  звернувся нагору по допомогу лише за 5 год. після аварії.

У серпні цього року двоє братів Мен протягом шести днів самі рили тунель, щоб вибратися з-під завалів. Вони їли вугілля, пили власну сечу й жартували про те, чи хтось погодиться взяти собі їхніх дружин, якщо вони не виживуть.

У шахтах Китаю — найгірші умови безпеки. Від пожеж, вибухів, затоплень та завалів тут щодня гине 13 людей. Лише за минулий рік 2845 аварій забрали життя 4746 шахтарів. Це 70% смертельних випадків у всьому світі.

Зараз ви читаєте новину «Шкіряний пасок урятував 11 шахтарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути