Ексклюзиви
вівторок, 20 листопада 2007 17:54

Сина екс-президента Грузії підозрюють у шпигунстві для Росії

Сина екс-президента Грузії підозрюють у шпигунстві для Росії

Лідера грузинської опозиційної партії "Свобода" Костянтина Гамсахурдія допитали правоохоронні органи Грузії. Їх цікавили телефонні переговори, які генпрокуратура Грузії оприлюднила близько двох тижнів тому.

У цих записах два сини колишнього президента Звіада Гамсахурдія, Цотне та Костянтин, нібито розмовляють із представниками російських спецслужб. У бесіді вбачили шпигунство на користь Росії й спробу організувати державний переворот.

Прес-секретар Костянтина Гамсахурдія Натія Тоїдзе розповіла "ГПУ, що сина колишнього президента викликали повісткою до "грузинського КГБ". Конкретних звинувачень йому не висунули, допитували як свідка три години. Пані Тоїдзе вважає, що це швидше форма психологічного тиску влади на опозицію, одним із очільників якої є Гамсахурдія.

Костянтин Гамсахурдія каже "ГПУ", що зустрічався з російським послом двічі. Познайомилися вони, коли в квітні цього року прах екс-президента Грузії перевезли з Чечні й перепоховали в Пантеоні державних і суспільних діячів Грузії.

— Я займався розслідуванням смерті Звіада Гамсахурдія. І не вважаю, на відміну від нинішньої влади, що він наклав на себе руки, — говорить Костянтин Гамсахурдія. — Я довів, що батько був убитий тодішнім режимом Шеварднадзе та його служителями, й зняв про це фільм "Проти течії".

— Ви бачили карикатури на вас на проспекті Руставелі?

— Звичайно. Мовляв, ми — маріонетки Бадрі Патрікацишвілі. (Опальний грузинський олігарх, нині живе в Лондоні. — "ГПУ"). А сам він — нібито маріонетка Росії... Хоча він у Росії в розшуку. Я і моя партія ніколи грошей від Патрікацишвілі не отримували. З ним я зустрічався двічі 2006 року. По телефону теж не спілкувався. Але цього виявилося достатньо, щоб стверджувати про змову й завести кримінальну справу. Я вам скажу, в цього уряду дуже сильне проросійське крило. Олігарх Каха Бендукідзе привів із Росії сумнівних бізнесменів і продає їм нашу нерухомість. Нещодавно було продано будівлю Спілки письменників Грузії.

Зараз ви читаєте новину «Сина екс-президента Грузії підозрюють у шпигунстві для Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути