Ексклюзиви
вівторок, 13 листопада 2007 16:55

Сім Дже Дук звів будинок у формі унітаза

Автор: фото: REUTERS / Jo Yong-Hak
  На будівництво двоповерхового будинку в формі унітаза 74-річний активіст руху за гідні санітарні умови Сім Дже Дук витратив 1,6 мільйона доларів
На будівництво двоповерхового будинку в формі унітаза 74-річний активіст руху за гідні санітарні умови Сім Дже Дук витратив 1,6 мільйона доларів

Минулої неділі в місті Сувон у Південній Кореї офіційно відкрили для відвідувачів перший будинок у вигляді унітаза вартістю $1,6 млн. Під час урочистої церемонії підняли перекриття, зроблене у формі унітазної кришки.

Дім має два поверхи. Загальна площа — 419 кв. м. Зведений зі сталі, білого бетону та скла. У центрі будинку розташована ванна кімната зі скляними стінами. Від сторонніх поглядів відвідувачів ховає туман, який виробляється спеціальним апаратом. Кімната оснащена сучасними унітазами. Коли хтось заходить, піднімається кришка і вмикається музика.

Будинок належить 74-річному законодавцеві та активісту руху за гідні санітарні умови  Сіму Дже Дуку. Власник називає його місцем, де кожен може вирішити свої проблеми. Незабаром родина оселиться в новому будинку. Але перед тим певний час його можна буде орендувати за $50 тис. на добу. Усі виручені кошти Сім Дже Дук збирається відправити до бідних країн, які потребують покращення санітарних умов.

Активіст каже, мати народила його у ванні. Тому його непокоїть той факт, що близько 2,6 млрд людей у сучасному світі живуть без нормальних санітарних умов. Дже Дук активно виступає за чисті та гарні туалети з того часу, як був мером Сувона у 1995–2002 роках. Завдяки його зусиллям у південній Кореї низку публічних вбиралень прикрасили розписами та свіжими квітами. Біля деяких навіть посадили невеличкі садки.

Відкриття будинку-унітаза приурочили до створення Всесвітньої туалетної організації. Її перша асамблея проходитиме 21–25 листопада цього року в Сеулі. Сім Дже Дук очолює оргкомітет асамблеї.

Зараз ви читаєте новину «Сім Дже Дук звів будинок у формі унітаза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути