четвер, 13 березня 2008 18:19

Сіамські близнючки мріють одружитися та народити дітей

Найстарші у світі сіамські близнючки Ебіґейл і Бріттані Хензел з американського міста Мейєр у штаті Міннесота не відчувають одна одної. Кожна контролює лише свою голову, руку та ногу. Аби ходити, їздити на велосипеді, друкувати на комп"ютері, вони вчилися діяти синхронно. Нині сестри грають у волейбол і футбол, займаються плаванням і керують автомобілем.

Минулої п"ятниці дівчата відзначили 18-річчя. У світі відомо лише чотири випадки, коли сіамські близнюки зі спільним тілом дожили до повноліття. Сестри Хензел мають дві голови на одному тілі. У них дві руки і ноги. Близнючки мають два хребти, два шлунки, два жовчні міхури, три нирки і три легені. У них два серця, але спільна кровоносна система. У дівчат одна на двох грудна клітка, спільні печінка, товста кишка, статеві органи й таз.

Коли Ебіґейл і Бріттані виповнилося 16 років, вони успішно склали іспит на водійські права. Ебі контролює педалі, радіо, кондиціонер і двірники. Бріттані відповідає за сигнали й освітлення. Кермують разом.

Попри спільне тіло, сестри різняться характерами, звичками й уподобаннями. Їм подобаються різні страви — годують одна одну. Часом з"їдають щось на двох, наприклад гамбургер. У школі Ебіґейл краще дається математика, а її сестрі — правопис. Їм подобається різний одяг.

— Я більше люблю щось рожеве та яскраве, — каже Ебіґейл. — Тому ми по черзі вирішуємо, що одягати. Ми абсолютно різні. Часто торгуємося одна з одною на зразок "якщо ти зробиш те, то я дам тобі щось взамін".

Сестри разом відповідають на електронні листи. Коли вони мають спільну точку зору, то пишуть від однієї особи. Коли ж у чомусь не погоджуються, підписуються під різними думками своїми іменами.

Батьки дівчат, 47-річна медсестра Патті та столяр Майк, 48 років, не захотіли розділити їх одразу після народження. У сестер багато спільних життєво важливих органів, тому вони могли померти під час операції. Близнючки говорять, що не хочуть, щоб їх розділили.

— Ми просто не зможемо жити по-іншому, — запевняють дівчата. — Навіть якби операція вдалася, ми не могли б робити того, що робимо зараз.

Цього року близнючки закінчують школу і збираються вступати до коледжу. Вони мріють одружитися та народити дітей. Щоправда, не знають, як це можна здійснити. У близнючок є молодші брат Дакота та сестра Морґан. Вони народилися здоровими.

Зараз ви читаєте новину «Сіамські близнючки мріють одружитися та народити дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути