середа, 17 листопада 2010 02:30

Саркозі призначив міністром оборони колишнього злочинця

Автор: фото: Reuters/Charles Platiau
  Алена Джуппе шість років тому звинуватили у розкраданні державної скарбниці
Алена Джуппе шість років тому звинуватили у розкраданні державної скарбниці

Колишнього державного злочинця Алена Джуппе призначили міністром оборони Франції. 65-річний Джуппе був прем'єром у 1995–1997 роках. Шість років тому керівника республіканської партії засудили за корупцію. Президент та лідер консерваторів 55-річний Ніколя Саркозі переобрав кількох міністрів після того, як ліві партії здобули більшість голосів на місцевих виборах.

— Глава держави повертає колишніх посадовців, щоб і далі вести стару політику, — каже лідер опозиційної соціалістичної партії Мартін Обрі. — Саркозі оголосив про розпуск парламенту шість місяців тому. Відтоді міністри дбали за свою кар'єру. Долею французького народу переймалися мало.

Кілька тижнів тому французький уряд уклав угоду з Великою Британією. Країни домовилися вести спільну оборонну політику. Свої кордони охоронятимуть за допомогою об'єднаних військ.

Окрім 18-місячного ув'язнення, Джуппе мали усунути від політичної діяльності на 10 років. За законом, право виборця міг повернути собі лише за п'ять років. Натомість урядовця звільнили на чотири місяці раніше. Уже за два роки його переобрали мером п'ятого за величиною міста у Франції — Бордо.

Колишнього президента 78-річного Жака Ширака двічі звинувачували у розкраданні державних коштів. Судитимуть Ширака у кінці наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Саркозі призначив міністром оборони колишнього злочинця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути