вівторок, 19 серпня 2008 16:56

Росія та Грузія обмінялися військовополоненими

19 серпня Росія та Грузія почали обмін військовополоненими. У грузинському селі Ігоєті Горійського району російська сторона передала 15 бранців, а отримала п"ятьох.

Планували, що обмін проведуть на день раніше. Однак грузини не погодилися на умови росіян. У генштабі РФ заявили, що видадуть таку ж кількість полонених, що й отримають. У Тбілісі заперечили, адже бранців-грузинів значно більше.

За добу узгодили нові умови. Полонених обміняють за принципом "усі на всіх".

У понеділок в Ігоєті стояли військові загони обох сторін, а також карети швидкої допомоги. Багатьох полонених виносили на носилках. Серед бранців-росіян були пілоти Ігор Зінов та В"ячеслав Малков. Їхній літак збили минулого тижня над Горі. Льотчики катапультувалися й отримали незначні опіки й переломи. Обох лікували у шпиталі грузинського міста Гудушаурі. Військові запевняли, що не бомбили Горі, а проводили розвідку.

Полонені грузини отримували медичну допомогу в російському Владикавказі та столиці Південної Осетії Цхінвалі. У міноборони Росії кажуть, що їх забезпечували триразовим харчуванням і дозволяли спілкуватися з родичами по телефону.

Зараз ви читаєте новину «Росія та Грузія обмінялися військовополоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути