Ексклюзиви
середа, 17 жовтня 2007 16:36

Росія не дозволить США напасти на Іран

Не має значення, наскільки злий президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад. Він намагається уникнути війни, а Джордж Буш хоче її розпочати. Іран не хоче атакувати американців за їхній ядерний арсенал. США прагнуть напасти на Іран за його "легальну" ядерну програму.

Білий дім використає будь-яку стратегію для спростування очевидно брехливою чи невідповідною інформацією. Одна з тактик — ославити жертву.

Порушення прав людини, ісламський фашизм, фундаменталізм, екстремізм, тероризм. Іслам — це зло. Мусульмани тільки те й роблять, що брешуть. Коран навчає брехати християнам та іудеям, убивати їх. Що б не говорив Ахмадінеджад, це завжди брехня. Жителі Заходу — чесні, пристойні та миролюбиві. Ми маємо моральну перевагу, бо живемо в демократичній та вільній країні. В Ірані цього немає. Тут проводять вибори. Жінкам дозволили голосувати раніше, ніж у США. Та це нічого не означає, бо вони — мусульмани. А ми знаємо, що іслам та демократія не можуть співіснувати.

Ці нісенітниці дуже милі, та є факти. США вже встановили свої військові бази в Іраку, Афганістані, Пакистані, Саудівській Аравії, Кувейті, Катарі, Бахрейні, Об"єднаних Арабських Еміратах і Туреччині — країнах, які межують з Іраном. Американські військові проводять спільні тренування з їхніми військовими, інсценуючи входження в Іран по землі, повітрю та морю.

Іран має достатньо запасів нафти, аби завоювати "контроль" над глобальною економікою. А США хочуть затвердити статус єдиної суперсили в однополярному світі. У Білому домі вірять, що її не можна віддавати Ірану та його союзникам — Росії та Китаю. Іранська криза лише наступний епізод американської війни за нафту зі зростаючими імперіями Росії та Китаю.

Якими б не були справжні наміри Ахмадінеджада, США не можна дозволити атакувати Іран в ім"я миру в усьому світі. Спочатку американці думали, що підкоренням Афганістану та Іраку (економічно та військово неспроможних країн) вони покажуть світові, що контролюють ситуацію. Та їхні вороги в Іраку все ще можуть боротися з допомогою Ірану та Сирії. Їх підтримують Китай та Росія. Ці чотири нації, а також усі інші зацікавлені в тому, щоб США в Іраку програли. Якщо вони виграють тут, настане час Ірану та Сирії. Отже, найближчі 20 років США контролюватимуть останні запаси нафти. Та цього не захочуть Китай та Росія. У шаховій грі між імперіями Іран є останнім фронтом. Доки бомби США не досягнуть Ірану, на Близькому Сході пануватиме баланс сил. І жодна з імперій не матиме повного контролю над світовими запасами нафти.

15–16 жовтня президент Росії Володимир Путін був у Тегерані на другому саміті прикаспійських держав. Там він заявив, що підтримує роботу Ірану над ядерною програмою в мирних цілях. У перший день роботи саміту Путін ініціював підписання договору, який забороняє вести військові дії в цьому регіоні. Тобто жодна з прикаспійських країн, не підтримає вторгнення американських військ до Ірану.

Зараз ви читаєте новину «Росія не дозволить США напасти на Іран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути