четвер, 06 вересня 2007 19:05

Російські туристи не можуть забрати із Туреччини власне немовля

Син росіян Юлії та Сергія Корсакових може залишитися в дитячому притулку в місті Анталья в Туреччині. Його батьки не можуть оплатити рахунок за медичні послуги клініки "Анадолу".

Корсакови прилетіли на відпочинок до Туреччини 22 серпня. Юлія була на сьомому місяці вагітності.

29 серпня в Юлії почалися перейми. Її забрали до пологового будинку і зробили кесарів розтин. Хлопчика назвали на честь батька — Сергієм і помістили в апарат, який стимулює організм недоношених дітей. Чоловікові породіллі принесли на підпис документи турецькою мовою. Корсаков нічого не запідозрив і підписав їх.

Виявилося, що він погодився сплачувати $1,5 тис. за кожен день перебування малюка в лікарні. Таких грошей подружжя не має. Російське консульство змогло надати їм лише $2 тис.

Коли в Корсакових закінчилася путівка, їм довелося повертатися до Твері. Подружжя має заплатити лікарні понад $20 тис. А ще треба буде оплатити авіапереліт малого. Він коштує не менш як $30 тис., оскільки дитину треба перевозити у спеціальному інкубаторі й під наглядом медиків.

Якщо гроші не знайдуть, хлопчика віддадуть до турецького дитячого притулку, щойно він зможе обходитися без апаратури. Дитина не має жодних документів, окрім запису про ім"я в лікарняній карті. Нині хлопчик не є громадянином Росії.

Аналогічний випадок стався в липні цього року також у Антальї. У подружжя з Естонії під час відпочинку народився син Ральф. Тоді уряд країни, громадянами якої є туристи, оплатив вартість медичного обслуговування — 350 тис. крон (150 тис. грн).

Зараз ви читаєте новину «Російські туристи не можуть забрати із Туреччини власне немовля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути