Ексклюзиви
вівторок, 29 квітня 2008 15:40

Римляни 15 хвилин билися подушками

Автор: фото: reuters/alessandro bianchi
  Після традиційного бою подушками всі учасники допоможуть прибрати вулиці міста. Для цього в кожного має бути пластиковий пакет
Після традиційного бою подушками всі учасники допоможуть прибрати вулиці міста. Для цього в кожного має бути пластиковий пакет

О шостій вечора у неділю кілька сотень жителів Риму і туристи влаштували бій подушками на площі Св. Марії. Його учасники, переважно молодь, "воювали" майже 15 хв.

Змагання проводять щороку в березні-квітні в теплу погоду. Дату  обговорюють і уточнюють на спеціальній інтернет-сторінці. Організатори бою вимагають дотримання певних правил. Наприклад, усі учасники мають користуватися лише м"якими подушками. Також не можна бити "неозброєну" людину.

Кожен учасник повинен принести пластиковий пакет і допомогти зібрати сміття з площі. Після розваги на римських вулицях лишаються десятки кілограмів пір"я та розірваних подушок.

Іноді діляться на команди. Одягають футболки з надписами на зразок "Бий мене" або "Де твоя подушка?". За людьми слідкують поліцейські. Але зазвичай такі розваги проходять мирно.

У лютому в італійському місті Івреа щороку відбувається Битва апельсинів. Три тисячі учасників діляться на дев"ять команд і "воюють", кидаючись цитрусовими.

В іспанському Буньолі в серпні проводять бої помідорами. Вони починаються зранку, коли до визначеної вулиці під"їжджають вантажівки зі стиглими томатами. Учасники повинні м"яти їх у руках, аби не поранити одне одного. Після змагань люди відмиваються водою зі шлангів, що забезпечує муніципалітет.

Зараз ви читаєте новину «Римляни 15 хвилин билися подушками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути