середа, 27 квітня 2011 03:15

Ракета влучила в резиденцію Каддафі

У понеділок вночі ракета НАТО завдала удару по Баб-аль-Азізії, резиденції лівійського лідера Муаммара Каддафі у столиці Триполі. 68-річного диктатора там не було.

— Каддафі має прокидатися щоранку з думкою: "Чи сьогодні мій останній день?". Треба відрізати голову цій змії, — сказав за кілька годин до ракетного удару американський сенатор Ліндсі Грем, 55 років.

Ракета повністю зруйнувала бібліотеку резиденції. Вибухом зачепило приймальню та залу для нарад. Загинули троє співробітників офісу, 45 поранені. Пожежники гасили вогонь до ранку. Американські військові кажуть, що Баб-аль-Азізія насправді була військовою базою і командним пунктом, з якого керували військами Каддафі. Цього тижня вперше до Лівії вилетів американський безпілотний розвідник-бомбардувальник "Хижак". Такі вбивали лідерів "Аль-Каїди" у Пакистані та Афганістані.

— Каддафі живий, здоровий і в піднесеному настрої. Нікуди не тікав. Він залишається у столиці, в надійному місці, — говорить Муса Ібрагім, речник лівійського уряду. — Як цей акт тероризму захищає мирних лівійців? Це боягузлива спроба переслідувати людину.

У понеділок війська Каддафі з танків і гармат обстріляли мирні квартали міста Місурата. Вбили понад 40 жителів. Обстріл почали після того, як повстанці витіснили урядові війська із центру міста. У лікарнях дуже багато поранених.

Місурата — єдине велике місто на заході Лівії, яке утримують повстанці. Облога триває два місяці. За цей час у боях і від обстрілів загинули понад тисячі людей.

Зараз ви читаєте новину «Ракета влучила в резиденцію Каддафі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути