Ексклюзиви
понеділок, 05 червня 2006 18:35

Путін звільнив генерального прокурора

Минулої п"ятниці президент Росії Володимир Путін, 53 роки, звільнив з посади генерального прокурора країни Володимира Устинова, 52 роки. Рішення президента Росії стало несподіванкою, адже генпрокурор Устинов завжди підтримував Путіна і чинив у його інтересах.

Про президентське рішення звільнити Устинова депутати російського парламенту дізналися лише напередодні ввечері. Проте за відставку майже одноголосно проголосувала вся верхня палата: 140 голосів — "за", 2 — "утрималися".

Путін призначив Володимира Устинова генпрокурором у травні 2000 року. Час, коли той обіймав цю посаду, позначився кількома подіями. За ґратами опинився олігарх Михайло Ходорковський, а його нафтова компанія "Юкос" перейшла у власність держави. Із країни втік олігарх Борис Березовський. Було зруйновано медіа-імперію його соратника Володимира Гусинського, після чого президент Росії встановив контроль практично над усіма ЗМІ.

Устинов позбувся посади, бо недостатньо рішуче боровся із корупціонерами у владі, вважає політолог В"ячеслав Ніконов. Його колега, директор Міжнародного інституту політичної експертизи Євген Мінченко висловлює іншу версію — мовляв, генпрокуратура під керівництвом Устинова надміру втручалася в економічні конфлікти і відстоювала інтереси певних бізнесменів.

Зараз обов"язки прокурора тимчасово виконує його заступник Юрій Бірюков. Нового прокурора ще не призначили. Найбільше шансів стати ним мають Дмитро Козак та Володимир Коновалов — представники президента у Південному і Приволзькому федеральних округах.

Зараз ви читаєте новину «Путін звільнив генерального прокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути