Ексклюзиви
пʼятниця, 09 лютого 2018 07:25

Путін став одним із найбідніших кандидатів у президенти

Російський центрвиборчком опублікував звіт кандидата в президенти РФ на виборах у березні 2018-го 65-річного Володимира Путіна. Задекларував доходи за останні шість років — час, коли був президентом. У документі вказав, що заробив 38,5 млн руб. — майже 18,5 млн грн.

Джерела доходів — президентська зарплата, військова пенсія та вклади у банках. Отримував дивіденди від 230 акцій банку "Санкт-Петербург" і відсотки з 13 рахунків у різних банках. Загальна сума вкладів — 13,8 млн руб. (майже 6,6 млн грн). Також вказав нерухомість і кілька уживаних транспортних засобів.

Торік заробив 3,58 млн руб. (1,7 млн грн. — ГПУ) — як сім років тому на посаді прем'єр-міністра РФ. Найбільші доходи мав два та три роки тому — 8,9 млн руб. (майже 4,3 млн грн). Значне їх зростання пояснював офіційним підвищенням зарплати президента та прем'єр-міністра.

Російський опозиціонер 41-річний Олексій Навальний торік виявив майно Путіна, яке той "забув" задекларувати. Зокрема, дачну ділянку площею майже 50 га на острові Лодочний неподалік міста Виборг у Ленінградській області.

Раніше там була історична будівля — вілла Селлгрена. Триповерховий будинок із терасами, садом і власним пірсом звели на початку ХХ ст. Є об'єктом культурної спадщини. Тут знімали одну із серій радянського фільму про Шерлока Голмса. 2011–2013 років для Путіна на прилеглій до садиби території звели дачний комплекс із вертолітним майданчиком. Земля під будівлями належить Сергію, сину "старого друга" Путіна Олега Руднова, який помер 2015‑го. Садиба оформлена як база відпочинку "Сибур". До будівництва причетний також Ілля Трабер, кримінальний авторитет із Санкт-Петербурга. Путін "кришував" його, коли був мером міста. Дача зайняла весь півострів. Металеві огорожі охороняють люди з собаками.

Міжнародний консорціум журналістських розслідувань опублікував 2017-го свої дані. Обіг коштів на офшорних банківських рахунках, що пов'язують із Путіним, перевищує $2 млрд — 56 млрд грн.

Власником тіньової офшорної імперії називають віолончеліста 66-річного Сергія Ролдугіна, близького друга Путіна. Одного разу розповідав — з "Вовкою" познайомився 1977-го завдяки брату. З того часу не розлучалися. "Він мені просто як брат. Раніше, коли мені нікуди було подітися, я йшов до нього, в нього спав і їв", — каже музикант.

Журналісти британської телерадіокомпанії Бі-Бі-Сі припускають, що Путін — найбагатша людина Європи та один із найбагатших у світі. Справжні його статки оцінюють у $40 млрд — 1,1 трлн грн.

Задекларував три машини і причіп

У Санкт-Петербурзі має одну квартиру, площею 77 кв. м, і гараж на 18 кв. м. У Москві володіє квартирою на 153,7 кв. м у безстроковому користуванні. Також є земельна ділянка площею 1,5 тис. кв. м.

Вказав кілька машин: ГАЗ-21М 1960 року випуску, ГАЗ‑21М, якому 53 роки, 9-річний ВАЗ-2121 "Нива", автомобільний причіп "Скіф" 1987-го.

Путін опинився серед найбідніших кандидатів у президенти РФ на виборах 2018-го.

Голова "Партии роста" 57-річний Борис Тітов вказав 274,3 млн руб. — 131,6 млн грн.

57-річний Павло Грудінін, кандидат від Комуністичної партії РФ, задекларував 157,5 млн руб. — 75,6 млн грн.

Лідер ліберально-демократичної партії Росії 71-річний Володимир Жириновський — 89,3 млн руб. — 42,9 млн грн.

Російський опозиціонер із партії "Яблоко" 65-річний Борис Явлінський вказав 59,9 млн руб. — 27,8 млн грн.

59-річний Сергій Бабурін, представник партії "Российский всенародный союз" задекларував 11,4 млн руб. — 5,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Путін став одним із найбідніших кандидатів у президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути