Ексклюзиви
вівторок, 21 березня 2006 19:50

Путін привітав Лукашенка

У понеділок увечері центральна виборча комісія Білорусі підрахувала 100% виборчих бюлетенів, і глава ЦВК Лідія Єрмошина повідомила — президентом країни став Олександр Лукашенко, 51 рік.

За даними ЦВК, на виборчі дільниці прийшло 92,6 відсотка білорусів. Найактивнішими виборці були на закритих дільницях — в лікарнях, в"язницях, військових частинах. В армії, зокрема, проголосувало 98,4 відсотка солдатів. Офіційні результати виборів оголосять у четвер.

Лукашенка вже привітав із перемогою президент Росії Володимир Путін.

"Результати виборів свідчать про довіру виборців до курсу, який Ви проводите," — сказано в телеграмі Путіна.

Білоруські опозиційні лідери Олександр Мілінкевич і Олександр Козулін не визнають результатів голосування. Мілінкевич на мітингу в Мінську назвав вибори антиконституційним переворотом.

Україна оцінюватиме вибори в Білорусі залежно від висновків ОБСЄ

Ніч з понеділка на вівторок кілька тисяч прихильників опозиції провели на центральній площі столиці Білорусі. Там встановили кільканадцять наметів. Під ранок священики Білоруської автокефальної православної церкви почали богослужіння — молилися "за учасників акції, білоруську владу, боголюбиву армію і білоруську міліцію, яка нас охороняє".

Президентські вибори в Білорусі вже засудили голова Парламентської асамблеї ОБСЄ Елсі Хастінгс і Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер. Не визнають перемогу Лукашенка й у США. Про це повідомив прес-секретар Білого дому Скотт Маклеллан. Реакція Сполучених Штатів пролунала після того, як міжнародні спостерігачі назвали вибори фарсом, який проходив у атмосфері залякування. Спостерігачі від СНД вважають, що вибори були відкритими, вільними і прозорими.

Президент України Віктор Ющенко, 52 роки, минулого вівторка заявляв, що Україна оцінюватиме вибори в Білорусі залежно від висновків ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «Путін привітав Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути