Ексклюзиви
середа, 09 травня 2007 16:41

Продавці сувенірів страждають через низький рейтинг Буша

1999-го Джорж Буш придбав ранчо на 650 га поблизу міста Кроуфорд. Тоді він ще був губернатором американського штату Техас.

Наступного року — став главою держави. 800 жителів містечка дуже зраділи, бо до них почали з"їжджатися туристи. Вони хотіли побачити живого президента США на його фермі.

У місті відразу відкрилися кілька магазинів із сувенірами. Їхні власники продавали футболки та кружки із написом "Західний Білий дім" — так стали називати ранчо Буша. 2000 року жителі Кроуфорда продали сувенірів на мільйон доларів. Через шість років цифра зросла до $2,66 млн.

Однак згодом  рейтинг Буша почав падати. Найбільше цьому сприяла невдала війна в Іраку. Днями американський журнал "Ньюзвік" опублікував нові результати опитування: нинішнього президента підтримують лише 28% жителів країни. Це рекордно низький рівень за весь час його перебування на посаді глави США.

Падіння популярності Буша відчули на собі й жителі Кроуфорда. Щомісяця до їхнього міста приїздить усе менше туристів. За минулий рік рівень прибутку від продажу сувенірів знизився на половину. Сьогодні більшість крамничок стоять із забитими дверима і вікнами.

— Сподіваюся, рейтинг президента ще підніметься, — каже Білл Джонсон, власник найбільшого магазину з подарунками. — А якщо ні, то туристи прямуватимуть сюди, коли Буш піде на пенсію. Тоді він сам тут частіше з"являтиметься.

Зараз ви читаєте новину «Продавці сувенірів страждають через низький рейтинг Буша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути