Ексклюзиви
понеділок, 03 березня 2008 18:29

Принц Гаррі таємно служив у Афганістані

Молодший син покійної британської принцеси Діани 23-річний принц Гаррі 10 тижнів таємно служив у Афганістані. Незабаром він повернеться до Великої Британії. В Інтернеті з"явилася інформація про місце дислокації принца, і командування побоюється, що йому загрожує небезпека з боку терористів.

Гаррі вирушив до афганської провінції Гельманд у середині грудня. Міністерство оборони Великої Британії мало домовленість з представниками преси, що інформацію про службу принца в Афганістані не розголошуватимуть. Однак днями у ЗМІ з"явилися фотографії Гаррі в воєнній формі та дані про його місцеперебування.

У британському батальйоні Гаррі мав прізвисько Вельський корнет. Завдання принца, лейтенанта другого рангу, полягало в повітряному контролі наземних точок талібів, їх виявленні та знешкодженні. Онук королеви Єлизавети ІІ перебував за 300–500 м від таборів талібів. Неодноразово патрулював небезпечні зони в зруйнованих селищах.

— Останні два місяці показали, що принц Гаррі може брати участь у бойових діях на рівні з іншими офіцерами його рангу, — заявив головнокомандувач британської армії сер Річард Деннет.

Прем"єр-міністр Великої Британії Ґордон Браун, 56 років, подякував принцові від імені країни, проте повідомив, що Гаррі має негайно повернутися.

— Для мене все це дивно, але я почав звикати, — розповідає принц Гаррі. — Я не мився по чотири дні і тижнями не міняв білизни. Однак почуваюся, ніби так і має бути. Гадаю, мати могла би мною пишатися. Брат Вільям пише в листах, що пишається мною. Але я знаю, як усі хвилюються і чекають на моє повернення.

Зараз ви читаєте новину «Принц Гаррі таємно служив у Афганістані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути