вівторок, 27 травня 2008 17:51

Принц Данії другу дружину знайшов у Франції

Молодший син датської королеви Маргрете 38-річний принц Йоахім удруге одружився. Його обраницею стала 32-річна француженка Марі Каває.

Для Йоахіма це другий шлюб. 2005 року він розлучився з Олександрою Менлі з Гонконгу. Із нею принц прожив 10 років. Подружжя має двох синів — 8-річного принца Миколая та принца Фелікса, 5 років. Розлучення Йоахіма стало першим в історії датської монархії за останні 160 років.

Марі Каває не була заміжньою. Вона змінила католицьке віросповідання на лютеранське. Після одруження Каває отримає датське громадянство і титул принцеси.

Шлюбна церемонія відбулася в суботу в монастирі Мегельтендер на півдні Данії. З-поміж запрошених були представники королівських родин Швеції та Норвегії. Весілля святкували в одному з королівських маєтків неподалік Мегельтендера.

Каває навчалася маркетингу в Швейцарії та США. Уперше вона з"явилася на публіці з принцом у серпні 2005 року. 2006-го Марі святкувала новий рік в оточенні Йоахіма, його колишньої дружини та дітей. Принц має дружні стосунки з Олександрою.

Подейкують, що торік Йоахім був присутнім на весіллі колишньої дружини. Олександра вийшла заміж за працівника національного телебачення Мартіна Йоргенсена.

Датська монархія — одна з найстаріших у Європі. Країною понад 30 років править 68-річна королева Маргрете. Вона одружена із принцом Хенріком. Йоахім має 40-річного брата Фредеріка.


Зараз ви читаєте новину «Принц Данії другу дружину знайшов у Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути