Ексклюзиви
вівторок, 02 вересня 2008 18:23

Придністров"я хоче незалежності

Після того, як російська Держдума визнала самостійність Південної Осетії та Абхазії, про суверенітет упевнено заговорили в молдавському Придністров"ї. Президент краю Ігор Смирнов, 67 років, заявив, що незабаром територія здобуде незалежність.

— Два роки тому в нас відбувся референдум, на якому народ виступив за проголошення незалежності Придністровської Молдавської Республіки із подальшим включенням її до складу Росії. А для нас референдум — це найвищий закон, — каже Смирнов.

Центральна молдавська влада фактично не контролює ситуації в регіоні. Млявий збройний конфлікт триває тут 18 років. Нині в краї перебуває російський миротворчий контингент із 500 осіб. Смирнов хоче, щоб Росія направила сюди ще принаймні 2,5 тис. вояків. За його словами, російські війська — "єдиний гарант миру в регіоні".

У серпні цього року російський президент Дмитро Медведєв, 42 роки, провів переговори з президентом Молдови Володимиром Вороніним, 67 років. Глави держав дійшли висновку, що потрібно запобігати повторенню збройного конфлікту в Південній Осетії.

— Останнім часом відбулися відомі події, які показали, наскільки небезпечними можуть бути так звані заморожені конфлікти, — каже Медведєв, — Однак ми віримо, що молдавський уряд не піде шляхом агресії, який обрало грузинське керівництво.

Зараз ви читаєте новину «Придністров"я хоче незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути