середа, 17 листопада 2010 02:15

Президентів захищали від повітряних куль із хімікатами

У столиці Південної Кореї 11–12 листопада відбувся саміт "Великої двадцятки". Він уперше проходив у азійській країні. До Сеула з'їхалися 10 тис. учасників, серед них 32 державні керівники. Щоб гарантувати безпеку урядовцям, залучили вп'ятеро більше правоохоронців.

— Уряд повинен дбати про охорону учасників таких подій, — говорить сеулець 21-річний Квон Йонг-Джун. — Дехто вважає, що він інколи може перестаратися. 2-метрові захисні щити довкола приміщення зали засідань — це вже занадто.

Тема п'ятого саміту — "Велика двадцятка" у післякризову добу". На зустрічі лідери економічно найрозвиненіших країн обговорили спільний антикорупційний план. Китай та США погодилися регулювати валютні коливання юаня й долара згідно з ринковими вимогами.

Напередодні саміту на південнокорейських інтернет-сайтах ширилися чутки, що Північна Корея на час зустрічі запланувала напад. Атакувати нібито мали біологічною та хімічною зброєю з повітряних куль. Також погрожували пустити морем плавучі міни.

Західні дипломати серйозно занепокоїлися через це. Південнокорейські військовики мали перевірити прибережні води та випробували справність ракет. У сеульських аеропортах іще 1 жовтня встановили сканери. За спеціальним законом, поліція могла вчинити з вуличними демонстрантами на власний розсуд. Правоохоронці повинні були не допускати акцій протесту поблизу Виставкового центру, де відбувалася зустріч.

1987 року північнокорейські військовики бомбували південнокорейський літак за рік до Літніх олімпійських ігор. 115 людей загинули.

Зараз ви читаєте новину «Президентів захищали від повітряних куль із хімікатами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути