пʼятниця, 06 січня 2012 06:00

Президент Аргентини лягла на операцію

Автор: фото: REUTERS/Jorge Silva
  Президент Аргентини Крістіна Фернандес вітає людей після зустрічі з президентом Венесуели Уго Чавесом 1 грудня 2011-го. Менш як через місяць у неї діагностували рак щитовидної залози
Президент Аргентини Крістіна Фернандес вітає людей після зустрічі з президентом Венесуели Уго Чавесом 1 грудня 2011-го. Менш як через місяць у неї діагностували рак щитовидної залози

Президенту Аргентини 58-річній Крістіні Фернандес де Кіршнер видалили пухлину з щитовидної залози. Лікарі кажуть, рак не дав метастазів у лімфатичні вузли. Хворобу вчасно виявили під час планового медогляду президента 22 грудня.

Аргентинський лідер до 24 січня одужуватиме у клініці університету "Аустраль" неподалік столиці Буенос-Айреса. Лікарі оцінюють шанси президента на повне видужання більш ніж у 90%.

Операцію почали о 8.20 за місцевим часом. Із вечора напередодні біля лікарні й на головній площі столиці Плаза де Майо зібралися сотні людей. У руках тримали її портрети з написами "Крістіна — сила народу".

— Ми простояли цілу ніч і стоятимемо далі, доки не почуємо, що з нашим президентом усе добре, — каже домогосподарка 50-річна Роза Агірре. — Ми підтримуємо її, вона об'єднує нас.

Минулого року Крістіну Фернандес переобрали вдруге. 2010-го від серцевого нападу помер її чоловік 60-річний Нестор Кіршнер. Від шлюбу, в якому пара прожила 35 років, є двоє дітей. Після смерті чоловіка Фернандес заявила, що завжди носитиме чорний одяг.

Раніше Крістіну часто критикували за пристрасть до одягу і взуття відомих брендів. Її ніколи не бачили без макіяжу і високих шпильок. Рідко з'являється на публіці двічі в одному і тому ж вбранні. 2009-го американський журнал "Форбс" розмістив її прізвище на 11-й сходинці серед 100 найвпливовіших жінок світу.

— Мене цікавить дві речі: політика і шопінг, — любить повторювати президент.

Під час її першого президентського терміну економічне становище Аргентини покращилося. Прийняли низку законів про соціальне забезпечення найбідніших.

Раніше рак діагностували ще в кількох лідерів Південної Америки. Торік онкологічну недугу знайшли у президента Парагваю 60-річного Фернандо Луго. Від цієї хвороби кілька місяців лікувався на Кубі президент Венесуели 57-річний Уго Чавес. У жовтні заявив, що повністю одужав. Лікарі прогнозують йому щонайбільше два роки життя. 2009-го від раку лімфатичних вузлів вилікували президента Бразилії 64-річну Ділму Русеф.

Зараз ви читаєте новину «Президент Аргентини лягла на операцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути