Ексклюзиви
вівторок, 11 вересня 2007 15:53

Потворним людям поставили пам"ятник

Минулої неділі в італійському містечку Піоббіко міжнародний "Клуб потворних людей" відкрив пам"ятник невродливій людині.

Скульптура зображає людину, яка дивиться у дзеркало. Саме таким уявляв пам"ятник Телесфоро Якобелл. 35 років чоловік очолював клуб. Помер на 73 році життя за два тижні до відкриття композиції.

Якобеллі говорив, що лозунг клубу — "Бути, а не здаватися". Тож пам"ятник оспівує людину, прекрасну не зовні, а в душі.

"Клуб потворних людей" діє 40 років. Має 20 тис. членів з усього світу. У кожного з них є клубна картка. На документі написано, що потворність — це перевага, а краса — рабство.

Історія створення клубу розпочалася із заснування шлюбного агентства для місцевих жінок, яких ніхто не сватав. Вони були переконані, що причина цього в їхній зовнішності.

Нині організація бореться проти дискримінацій та образ, які супроводжують життя невродливих людей. Члени клубу організовують психологічні тренінги, допомагають одне одному знайти роботу і раз на рік влаштовують Фестиваль Потвор у Піоббіко. На ньому "потвори" знайомляться,  пиячать і нерідко знаходять собі пару.

Зараз ви читаєте новину «Потворним людям поставили пам"ятник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути