неділя, 20 травня 2007 17:45

Померла телеведуча Валентина Леонтьєва

 

Учора на 85-му році життя пішла з життя Валентина Леонтьєва. Понад сорок років вона пропрацювала ведучою на телебаченні. Радянські діти знали її як "тьотю Валю" з передачі "На добраніч, діти!". А дорослі щороку чекали новорічного "Голубого вогника", який вона вела.

Леонтьєва народилася в Ленінграді. Під час блокади помер її батько. Валентина та її сестра Люся вижили завдяки папіросам "Зірочка". Курити їх навчила мати. Так дітям менше хотілося їсти. Шкідливої звички Валентина Михайлівна позбулася у 83 роки. До того із цигаркою вона не розлучалася навіть після операції на оці.

Після війни Леонтьєва переїхала до Москви. Вступила до Щепкінського училища, почала працювати помічником режисера на телебаченні. Тоді ж познайомилася з Булатом Окуджавою. Той закохався у Валентину й освідчився. Однак вона вийшла заміж за актора Тамбовського театру Юрія Рішара. Через чотири роки пара розійшлася. Тоді ж Леонтьєва почала працювати диктором.

Крім "На добраніч, діти!", вона вела "Будильник", "В гостях у казки", "Від усієї душі". Ніколи не читала з листка — завжди імпровізувала й усміхалася. З останньою передачею об"їздила 54 міста СРСР. Допомагала людям, які загубили близьких під час війни, знайти одне одного. Пам"ятала обличчя та імена всіх героїв.

Удруге вона вийшла заміж за дипломата Юрія Виноградова. Той був колишнім послом СРСР в Індії. Разом поїхали до США. У чоловіка була дипломатична місія. Однак швидко повернулися: Валентина не могла без роботи.

Пізніше Леонтьєва написала книгу "Освідчення в коханні", в якій ідеться не про чоловіків, а про телебачення. Валентина згадувала, що її єдиний син Діма казав: "Не люблю маму! Вона всіхня, а я хочу, щоб тільки моя!".

Останні роки Леонтьєва жила в невеликому селищі в Ульяновській області. Колись саме туди її вивезли з блокадного Ленінграда.

Зараз ви читаєте новину «Померла телеведуча Валентина Леонтьєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути