вівторок, 19 червня 2007 16:31

Померла дружина Рауля Кастро

 

Учора на Кубі спустили всі національні прапори і оголосили день скорботи. Так вшанували пам"ять 77-річної Вільми Еспін, дружини Рауля Кастро. У понеділок вона померла в лікарні.

Про Далію Сато, дружину Фіделя, майже нічого невідомо, народ її не бачить. Більше 45 років саме Вільма була неофіційною першою леді країни. Вона сиділа в президії Комуністичної партії й керувала Федерацією кубинських жінок. Її членами є мало не всі дівчата й жінки на острові свободи.

Еспін народилася в заможній родині юриста великої горілчаної компанії. Отримала хорошу освіту, вчилася в американському університеті. Проте згодом покинула навчання і приєдналася до протестів проти Фулхенсіо Батисти. Незабаром стала однією з найактивніших революціонерок.

Через кілька місяців по тому, як революція перемогла і Батиста утік із Куби, вони з Раулем побралися. Подружжя виховало чотирьох дітей.

Смерть Вільми Еспін наближає кубинців до нового періоду історії. 27 років тому від раку померла інша визначна революціонерка Селія Санчес. Сам Фідель Кастро через хворобу вже майже рік не з"являється на публіці. Поступово йдуть із життя люди, які встановлювали комунізм на Кубі.

Влада не повідомляє, від якої хвороби померла Вільма Еспін. За бажанням покійної, її прах покладуть у мавзолей у горах С"єрра Маестра. Там перебувають рештки інших революціонерів.

Зараз ви читаєте новину «Померла дружина Рауля Кастро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути