пʼятниця, 04 жовтня 2019 00:26

Поліцейський вистрілив протестувальнику у груди

18-річний Цанг Чі Кін став першим протестувальником, проти якого в Гонконгу застосували вогнепальну зброю. Поліцейський вистрелив у груди. Його стан тяжкий, але стабільний, кажуть у лікарні. Куля пробила легеню, але серця не дістала.

У місті знову відновилися масові протести. Сотні протестувальників зібралися на сидячий протест під школою, де вчиться поранений.

— Поліція говорить, що офіцер мав право стріляти, бо Цанг загрожував його життю, — каже протестувальник Цін До. — Але на відео видно, що це неправда. У хлопця була палиця, а поліцейський одягнений у шолом і бронежилет. Найжорстокіші протистояння були у вівторок, у день 70-річчя Комуністичної партії Китаю. У Пекіні провели військовий парад. Люди вийшли тут, бо це ненормально. У поліцейських кидали пляшки з якоюсь кислотою. Понад 25 отримали хімічні опіки. Їхні колеги не стримувалися у відповідь. У лікарнях понад 60 побитих. Двоє у критичному стані. Заарештували більш як 180 людей.

Протести в Гонконгу тривають із червня. Тоді вимагали не приймати закон про екстрадицію засуджених у Китай. Ці вимоги влада виконала. Зараз хочуть відкритого розслідування дій поліції та амністії усіх заарештованих протестувальників. У Пекіні не погоджуються.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейський вистрілив протестувальнику у груди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути