середа, 08 серпня 2007 16:08

Поблизу грузинської столиці впала бомба

У вівторок неподалік будинків у грузинському селі Цителубані, що за 65 км на північний захід від Тбілісі, впала 700-кілограмова бомба. Вона не здетонувала.

— Якби стався вибух, це була б катастрофа, — говорить речник МВС Грузії Шота Устяшвілі.

Грузія звинуватила Росію в тому, що два її винищувачі СУ-24 порушили повітряний кордон країни та скинули снаряд. Посла Росії В"ячеслава Коваленка попросили пояснити інцидет. У Москві грузинські заяви заперечують.

— Російські літаки ані в понеділок увечері, ані у вівторок зранку польотів у районі села Цітелубані не здійснювали. Отже, грузинського кордону не перетинали, — каже Олександр Дробишевський, помічник головнокомандуючого ВПС Росіїї.

Бомба впала у регіоні, що граничить із Південною Осетією. Її президент Едуард Кокойти назвав це провокацією, сплануваною урядом Грузії.

— Грузинський військовий літак перетнув кордон Південної Осетії, виконував маневри над нашими селами, а тоді скинув дві бомби. Це робилося для того, щоб дискредитувати Росію, — заявив Кокойти.

Навесні цього року Грузія вже звинувачувала Росію в тому, що її гелікоптери в березні готували атаку на території невизнаної республіки Абхазії. Стверджувала, що російські миротворці обстріляли кілька абхазьких сіл. Винних тоді не знайшли.

Росія відкрито підтримує Абхазію та Південну Осетію, грузинські регіони, що прагнуть отримати незалежність. Водночас у Москві не вітають прагнення Грузії вступити до НАТО та ЄС. Відносини між країнами погіршилися після того, як Грузія вислала з країни чотирьох російських солдатів, яких запідозрили у шпигунстві.

Зараз ви читаєте новину «Поблизу грузинської столиці впала бомба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути