Ексклюзиви
середа, 20 вересня 2006 16:49

Пиво в Палестині варять із європейського хмелю

У невеличкому містечку Тайбех на західному березі ріки Йордан живуть лише християни. Навколо — 18 мусульманських сіл і містечок. У місті працює єдиний у Палестині пивоварний завод. Минулими вихідними його власники провели своє свято пива, на зразок знаменитого німецького "Октоберфесту".

— У нас немає власної держави, але є власне пиво, — говорить Давід Кхоурі, мер міста, який разом із братом Надімом володіє пивоварнею.

Брати, яким сьогодні за 50 років, відкрили завод після того, як у 1993-му ізраїльські й палестинські війська підписали в Норвегії договір про перемир"я. Перед тим чоловіки 20 років жили в американському місті Бостоні. Там отримали знання й досвід, необхідні для  ведення бізнесу. За кілька місяців після перемир"я Давід і Надім почали варити перше у світі палестинське пиво.

Хміль та інші складові для напою привозять із різних європейських країн. Воду використовують лише місцеву.

— Саме це й робить наше пиво національним, — каже Надім.

Пиво "Тайбех" п"ють не тільки на палестинських територіях, а й у Європі. Пивовари кажуть, що інколи отримують так багато замовлень, що не встигають із виробництвом.

Палестинський "Октоберфест" брати проводять другий рік поспіль, триває він два дні. Дату для свята обирають так, щоб вона не збігалася з місяцем Рамадан, під час якого всі мусульмани повинні поститися, і святкуванням єврейського Нового року.

Минулої суботи й неділі, попри осуд релігійних лідерів, тисячі палестинців приїхали до Тайбеха. Вони пили пиво, співали й танцювали під музику місцевого діджея Джеко. Танці тривали вдень і вночі, 36 годин поспіль.

Зараз ви читаєте новину «Пиво в Палестині варять із європейського хмелю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути