Ексклюзиви
вівторок, 16 лютого 2016 00:40

Пивний фонтан працюватиме в парку

У парку словенського міста Жалець відкриють перший у Європі пивний фонтан. На це витратять 350 тис. євро. За 6 євро (178 грн. — ГПУ) відвідувачі зможуть купити три порції пива по 0,3 л. Минулого тижня дві третини депутатів місцевої ради ухвалили проект будівництва фонтану. Обговорювали його три роки. 170 тис. євро виділять із міського бюджету. Решту нададуть спонсори. Деякі з опозиційних депутатів невдоволені рішенням. Кажуть, що гроші можна витратити з більшою користю для громади.

— Це правда, фонтан не дешевий. Але це — проект розвитку, туристичний об'єкт, — говорить мер міста Янко Кос. — За рік ми повернемо більше. До того ж розвиватиметься ресторанний бізнес. Люди матимуть роботу. Не дуже морально відкривати пивні фонтани. Але збудуйте-но зараз церкву чи музей, які приваблять туристів. Пивограй — безпрограшний варіант. У парку встановлять достатньо туалетів. Пиво буде свіже і смачне.

Жалець розташований у долині, де вирощують хміль. Рослина зображена на зелено-жовтому гербі міста.

Зараз ви читаєте новину «Пивний фонтан працюватиме в парку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути