середа, 05 вересня 2007 17:06

Після літньої спеки в Європі почалася зима

У середу 5 вересня, менш ніж за тиждень після закінчення календарного літа, в Європі настала зима.

У гірських районах Німеччини температура впала до нуля градусів. Там випало кілька сантиметрів снігу. У Саксонії, федеративному окрузі в центрі Німеччини, через заметіль цілий день був паралізований автомобільний рух.

Комунальні служби Німеччини виявились абсолютно не готовими до таких погодних сюрпризів. Але місцевих жителів сніг на початку вересня навіть порадував. Вони розважалися грою в сніжки.

Різкі зміни погоди спостерігали й у сусідній з Німеччиною Чехії. Там випало понад 3 см снігу. Через близьку до нуля температуру майже все вкрилося льодом.

За прогнозами синоптиків, похолодання триватиме кілька днів.

Це літо для Європи позначилося багатьма природними катаклізмами. У липні та серпні надзвичайна спека спричинила масштабні пожежі в низці країн. В Італії протягом літа зафіксували 236 великих пожеж. У Греції за липень — серпень їх сталося майже 2 тис. Горів також південь Франції та Хорватії.

В Угорщині, Болгарії та Румунії температура сягнула рекордних +45°С. У Словаччині посуха стала причиною нашестя змій, в Іспанії — мишей.

Доки одна частина Європи потерпала від спеки, іншу заливали дощі. Наприкінці липня зливи пройшли в Англії. У серпні вони дісталися до Німеччини й річка Рейн вийшла з берегів.

Із середини серпня опади тривали в Швейцарії, Іспанії, на півночі Франції, в Румунії, Болгарії в північних областях Греції.

Зараз ви читаєте новину «Після літньої спеки в Європі почалася зима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути